La festa medieval del Vilamagore se celebrarà els dies 6 i 7 de juliol de 2013, de 18h a 22h. El Castell de Vilamajor i la vila fortificada de Vilamajor es posaran les seves millors gales per rebre al comte Ramon Berenguer i la seva futura esposa, la reina Peronella d'Aragó. Per celebrar la visita del comte el poble s'omplirà de nobles emissaris, bisbes i clergues, nobles i soldats, comerciants i taverners; i els soldats i genets més experimentats de l'exèrcit comtal faran una desmostració de les seves habilitats.
Â
T'hi esperem!
PROGRAMA D'ACTES
6 i 7 de juliol 2013
18h:Â
Inici de la festa
de 18h a 21:30h:Â
Mercat Medieval
Actuacions de petit format
Taller de ponis
Jocs de fusta i activitats infantils
Exhibició d'arquers
18:30h:
Recepció del poble
18:50h:
Entrega de la Peronella i coral infantil
19:30h:
Actuacions a l'escenari de la Rectoria
Danses nobles
Entrega d'ofrenes
Dansa del ventre
Usatges
20:30h:
Justes de cavalls
21:15h:
Espases, precs i judici de la bruixa
22h:
Coral
Himne
Danses finals
22:30h;
Concert de Malva de runa (dissabte)
Terratrèmol i crema del castell (diumenge)
INFORMACIÓ PELS VOLUNTARIS:
Només has d'adreçar-te al Centre CÃvic "El Pi Novell" o bé enviar un correu electrònic a:vilamagoremedieval@gmail.com
El telèfon de contacte de la coordinadora de voluntaris, Esther Cervelló, és el 647 477 333
També pots afegir-te al grup del Facebook de la Festa Medieval per estar al dia de totes les novetats!Â
UNA GRAN FESTA!
Cada any, des del 1993, des prés de la Festa Major el poble de Sant Pere de Vilamajor es trasllada cap al s.XI per convertir-se en el poble medieval que albergava el castell d'estiu dels comtes de Barcelona, quan el comte Ramon Berenguer IV i la reina Peronella d'Aragó passaven llargues temporades al castell de Vilamajor.
Recordem que la Festa Medieval Vilamagore va sorgir arrel de la trobada dels pergamins del segle VIII al XII trobats a les golfes de la Rectoria del poble (aquest pergamins estan a l'arxiu Fidel Fita d'Arenys de Mar). La descoberta dels pergamins també va donar lloc a la publicació del llibre Vilamajor escrit per la Mercè AventÃ, professora de la Universitat de Barcelona, on s'explica la història del poble i les seves contrades.
Però no va ser fins l'any 1993 que es va celebrar la primera Festa Medieval i representació espectacle de l'obra Presència històrica e feyts de Vila Magore. Aquesta festa ha estat objecte de nombrosos reconeixements com la presentació i exposició de l'espectacle a la Casa Elizalde de Barcelona (l'any 1995), el "Premi Paul Harris" l'any 1996 per ser l'espectacle popular amb més de 300 voluntaris, o el reconeixement l'any 1997 en la Ruta Occitana dels Trobadors.
Des de llavors fins avui, cada any s'ha intentat no perdre l'essència del Vilamagore i els seus trets d'identitat que bà sicament són: l'alternança i simultaneïtat d'espectacles amb animació al carrer, la participació de teatre amateur, la integració en l'entorn del mercat, les animacions i el públic en l'espectacle, i com no la participació de tots els seus voluntaris i voluntà ries, que és el que distingeix aquesta festa d'altres festes medievals que es celebren arreu de Catalunya i Espanya.
La Festa comença entre les sis i quarts de set de la tarda, hora en què s'obre pas al públic i es quan es posa en marxa tot l'engranatge i les activitats programades per tots els racons del nucli del poble. Tot el poble s'aboca per retornar places i carrers als costums, tradicions i usos de deu segles enrere i organitzar activitats atractives per totes les edats. Arreu del poble es poden trobar personatges caracteritzats d'època com grups de dones pidulaires amb nens, malabars, cavallers, leprosos, etc.. Tots aquests personatges són voluntaris del poble. També destaquen les cercaviles musicals, l'exhibició de tir amb arc, les danses medievals, l'esgrima medieval teatralitzada, malabars, mostra d'arts i oficis medievals, dansa del ventre, tallers participatius i com no la justa a cavall, a on un grup de genets experimentats de l'Eugassada Juanola són els protagonistes d'un dels espectacles que atreu més públic.