En el marc de les mesures de contenció de la transmissió de la COVID-19, els establiments del sector alimentari oberts al públics o que fan repartiment a domicili han de:
Aquestes normes específiques per a evitar la propagació de la COVID-19 requereixen que els operadors econòmics reforcin els programes de neteja i desinfecció que ja tenen instaurats, i apliquin mesures concretes per a l’atenció al públic i per a realitzar el repartiment a domicili d’aliments i menjars preparats.
En aquest sentit, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha emès una sèrie de recomanacions concretes que cal complir:
També cal tenir en compte la Guía de buenas prácticas para los establecimientos del sector comercial elaborada pel Ministeri de Sanitat i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. http://www.aecosan.msssi.gob.es/AECOSAN/docs/documentos/noticias/2020/Buenas__practicas_establecimientos_sector_comercial.pdf
Com a conclusió, es recomana que des dels municipis: