La directora del Parc Natural del Montseny i l'alcalde de Sant Pere de Vilamajor inauguren la nova font de Borrell

Dilluns, 29 d’abril de 2013
El passat 25 d'abril de 2013, mentre els caminaries s'enfilaven sobre un cel tapat cap a l'ermita de Sant Elies, es va inaugurar la nova font de Borrell. Les obres han consistit en netejar la mina i refer la imatge externa de la font, sense tocar l'arqueta de distribució d'aigua entre les masies de can Surell i can Planell. S'ha aixecat un mur de pedra tradicional i rebaixat el terreny per augmentar l'alçada del raig d'aigua per afavorir abeurar-s'hi. L'aigua cau en una pica de pedra que farà la funció d'abeurador del bestiar (ramat, pocs senglars, esquirols, salamandres... etc) i el sobreeixidor porta l'aigua sobrant muntanya avall. Al costat de la font s'han plantat diversos boixos i un plataner que doni ombra a l'estiu i deixi passar el sol a l'hivern i, alhora, s'ha refet també el caminet d'accés que millora l'accessibilitat a la font pels caminaires i ciclistes. Una altra de les novetats que van poder veure els assistents és un nou model de banc de fusta, inèdit al Parc Natural del Montseny, que s'emprarà per a noves actuacions al massís.
 
La font de Borrell és segurament la font de muntanya més coneguda de Sant Pere de Vilamajor ja que es troba de camí cap a l'ermita de Sant Elies, lloc de parada dels excursionistes de la zona. És, doncs, un punt emblemàtic de la nostra muntanya, ja que, és de les poques fonts d'aigua abundant i constant durant tot l'any.
 
L'alcalde de Sant Pere de Vilamajor, Martí Artalejo, va agrair a la directora del Parc Natural, Joana Barber, l'esforç inversor d'enguany al nostre municipi (camí de Sant Elies, font de Borrell, passos subterranis d'aigua...). Joana Barber va afirmar que Sant Pere de Vilamajor era un dels municipis clau per Parc Natural i que es continuarien fent tasques de millora. 

L'arranjament de la Font de Borrell, s'inclou en les mesures del Govern Municipal per potenciar el turisme dirigit al patrimoni natural i cultural de Sant Pere de Vilamajor, com la millora de camins i corriols, la potenciació del sender del Pi Novell, les activitats del punt d'informació de la Mongia i la recent petició al programa FEDER d'una subvenció per rehabilitar el centre històric, millorar la senyalització turística i la creació de diversos seders i rutes marcades pel municipi. L'Ajuntament també ha sol·licitat al Parc Natural, l'arranjament d'una altra de les fonts més emblemàtiques de Vilamajor: la Font Fresca del Samont, situada a la part més septentrional del municipi.
Darrera actualització: 1.12.2017 | 14:12