El Pa de Pagès Català, amb Indicació Geogràfica Protegida, ja es pot trobar en el forn Ninot de Sant Pere

Divendres, 15 de juny de 2012

El forn Ninot de Sant Pere i Sant Antoni, juntament amb 170 forns més d'arreu de Catalunya, comencen a comercialitzar avui, 15 de juny, el pa de Pagès Català, inscrit a la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) davant el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Les principals característiques del pa de la IGP Pa de Pagès Català són les següents:

Es tracta d'un pa tradicional, rodó d'imatge rústica, de crosta gruixuda i cruixent, molla esponjosa i alveolat gran i irregular.

Tot el procés d'elaboració es dur a terme seguint mètodes tradicionals, realitzant manualment com a mínim el format, amb fermentacions lentes, i coent les masses sempre en forns de solera refractària.

Organolèpticament és un pa de gran aroma i sabor, amb certa acidesa que manté la sensació de frescor i una textura agradable passades 8-9 hores de la cocció.

Darrera actualització: 1.12.2017 | 14:10