BAN Revetlles 2024

Dimarts, 18 de juny de 2024

L'Alcaldessa de Sant Pere de Vilamajor, senyora Susanna Martori Rodellas, de conformitat amb allò que disposa l'article 21 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local,
DISPOSO:

Que per tal de contribuir a la convivència ciutadana, fent una revetlla de Sant Joan cívica i respectuosa amb totes les persones, en especial les més sensibles, i els animals, contribuir a l'ordre públic, prevenir el risc d'accidents i per tal de donar compliment a la normativa de prevenció d’incendis forestals de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb la Llei 6/1988, de 30 de març, la Llei 43/2003, de 21 de novembre, la Llei 5/2003, de 22 d’abril, i el Decret 64/1995, de 7 de març, de mesures de prevenció, així com per la delicada situació d’alt risc d’incendi, es fa del tot necessari augmentar la vigilància i les condicions de seguretat per la revetlla de Sant Joan i, per tant:

ES RECORDA QUE S’HA D’EVITAR LA REALITZACIÓ D’ACTUACIONS QUE INCREMENTIN EL RISC D’INCENDI FORESTAL, COM FER FOGUERES O LLENÇAR COETS A CAP INDRET DEL MUNICIPI.
En el nostre municipi no hi ha cap lloc que estigui situat a més de 500 metres del bosc. És per aquest motiu que es demana màxima responsabilitat als veïns i veïnes per minimitzar el risc d’incendi forestal, especialment durant la revetlla de Sant Joan i la revetlla de Sant Pere on es podrà fer ús de pirotècnica en les dates i horaris establerts:

  • 23 de juny, de les 18.00 hores fins les 03.00 hores del dia 24 de juny,
  • i el dia 28 de juny de les 18.00 hores fins a les 23.59 hores.
  • Fora d’aquestes dates es necessitarà autorització municipal per fer ús de petards, coets, focs d’artifici o altres artefactes inflamables o pirotècnics.

Queda totalment prohibit encendre fogueres, llançar coets i encendre petards al mobiliari urbà (contenidors, papereres, bancs, fanals...) ni elements de la via pública (clavegueram, escocells, jocs infantils, arbrat, vegetació...) en tot el terme municipal.
L’ús de la pirotècnia a la via publica queda limitat als productes de Classe I de l’art. 23 del RD 230/1998 que aprova el Reglament d’Explosiu i als productes de classe II del mateix Reglament, el contingut de mescla explosiva dels quals no superi els 3 grams.
S’han d’adoptar les precaucions necessàries per evitar danys a les persones o béns.
Es demana a la ciutadania que extremi la precaució amb els articles pirotècnics per evitar accidents, així com evitar molèsties als nadons, gent gran i persones sensibles, això com als animals de companyia, amb l’objectiu de fer de Sant Joan una festa per a tothom.
Fer fogueres sense autorització i/o fer ús de petards, coets i altre material pirotècnic fora de l’horari i dies autoritzats, es considera una infracció molt greu, i podrà ser sancionada amb una multa de 901 fins a 1500 euros, d’acord amb l’Ordenança municipal de civisme.

En cas d’emergència, truqueu al telèfon 112.
Així ho faig públic per a la coneixença i el compliment general.
 

Susanna Martori Rodellas
Alcaldessa

Darrera actualització: 18.06.2024 | 12:51