Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
 • MIDA DEL TEXT        

01:49  |  19/08/2017

Data i hora oficial

El temps

La Vallserena

Full informatiu de la ruta.

Encara no s'ha editat. Properament estarà disponible al punt d'informació de la Mongia de Vilamajor.


Temps: 2 hores i 20 minuts


Desnivell: 171 metres de pujada i l’equivalent de baixada.


Dificultat: Baixa – Mitja.


Llargària: 8 Quilòmetres 740 metres


Punts d’aigua: Font al mateix poble. Caldrà dur l’aigua necessària per fer l’excursió des de bon principi.

  

Punt de partida: Església de Sant Pere de Vilamajor.


Itinerari: 0,00 h. Església de Sant Pere de Vilamajor. Essent davant de l’església i del punt d’informació de la Mongia, prenem el carrer del costat del temple i pugem pel segon carreró a la nostra esquerra que inicia una ferma pujada. Al poc passarem per davant de l’antiga casa consistorial.


0,03 h. Bifurcació. En aquest punt el vial pavimentat dona pas a dues pistes de terra. Seguim el brancal de la dreta. Pujada constant. Mica en mica ens allunyem del poble i passem pel costat de les darreres cases disperses del nucli urbà.


0,10 h. Els Quatre Camins. Important nus on en veritat s’uneixen 5 pistes. Deixem un primer brancal de l’esquerra, el de dreta i el que continua tot recte i seguim pel segon que neix l’esquerra seguint les indicacions del rètol que ens informa que aquest es el camí a “Can Panxa”. Pugem de manera molt suau i poc significant pel mig del bosc. Comença aquí la travessia de la Serra del Secà. Aviat deixem a la nostra esquerra un gran dipòsit de ciment.


0,14 h. Deixem a la nostra esquerra un camí en desús i a la nostra dreta una senda per continuar tot recte per l’ample pista vers al nord.


0,16 h. Nova bifurcació perpendicular que neix a la nostra esquerra i que ignorem. Tot seguit passem pel costat d’una bassa, que si be està envoltada per un filat o xarxa que no permet l’accés, si que val la pena apropar-se per veure-la i fer-li fotos.


0,19 h. Passem per davant de la nova casa de Can Huesca, que queda a la nostra esquerra. Deixem el bosc i sortim a terreny obert amb conreus a la part de ponent. Seguim per l’ample i horitzontal pista direcció nord.


0,23 h. Trifurcació en forma triangular. Seguim la pista que segueix vers a la nostra esquerra en direcció N.O. seguint les indicacions del rètol que ens informa que aquest es el “camí de Can Panxa”.


0,28 h. Bifurcació. Seguim l’ample pista de la dreta en direcció nord. Tram horitzontal.


0,30 h. A ma esquerra neix una pista secundaria que perd alçada i que obviarem per seguir tot recte vers al nord.


0,32 h. Can Panxa. Conjunt de cases. Bifurcació. Seguim vers a la nostra dreta en direcció N.E.


0,34 h. Un camí se’ns incorpora des del bosc de la nostra esquerra. Coincidim aquí amb el PR C-139. Seguim tot recte per la pista que ara comença a perdre alçada.


0,36 h. Bifurcació vers a la nostra esquerra que ignorem, ja que es l’accés a Can Pau Filbà, la pista ara voreja pel costat de les construccions i la bassa de Can Gras d’Amunt. Curiosament les marques de PR ens conviden a passar pel ben mig dels masos, però una cadena amb un rètol que ens recorda que entrem en propietat privada ens farà ser prudents i seguir per la pista ample que voreja el conjunt de les construccions, per tornar a trobar-nos a l’altre costat amb les marques de PR.


0,38 h. Bifurcació. Seguim vers a la nostra dreta en direcció sud. Indicadors del PR.


0,40 h. Pont per sobre de la Riera de les Canyes. Tram horitzontal amb tendència a una suau pèrdua d’alçada.


0,43 h. Nova bifurcació. Seguim el camí que surt en diagonal vers a la nostra esquerra i que segons el rètol indicador es el “camí de Sant Elies”. Deixem dons el traçat del PR i comencem a guanyar alçada vers al E.N.E.


0,45 h. Cruïlla. Estem davant del mas de Can Saltimbanqui. Seguim la nova pista transversal vers a la nostra esquerra en direcció nord.


0,46 h. Brancal secundari que surt vers a la nostra esquerra i que obviem per continuar per l’ample pista.


0,50 h. Can Vidal. Gran mas que resta a la nostra esquerra. Bifurcació de pistes. Seguim tot recte en direcció nord. Suau pujada.


0,53 h. El Collet. Important cruïlla amb 4 pistes. Es el moment d’abandonar el “camí de Sant Elies” per seguir la pista de la nostra dreta que s’orienta vers al S.E. i que passa per sobre d’un bassa que resta enfonsada a la nostra dreta en mig de l’espessa vegetació.


0,56 h. Erms d’en Vidal. Un camí transversal acompanyat de dues sendes a dreta i esquerra, neixen al marge esquerra de la pista principal. Seguim tot recte ignorant aquesta curiós trencall triple.


1,00 h. Senda que neix a la nostra dreta i que ignorem per seguir per la pista principal.


1,01 h. Pista descendent que neix a la nostra dreta i que també obviem per continuar tot recte en direcció est. Tram horitzontal.


1,05 h. Els Tres Termes. Bifurcació en forma de “T”. Seguim tot recte vers a l’est, tendència N.E. encara per terreny planer en mig del bosc, seguint l’ample pista.


1,07 h. Per la nostra dreta, donant-nos l’esquena, s’incorpora un corriol amb taques gorgues. Seguim tot recte per la pista.


1,10 h. A ma esquerra de la pista neix un nou corriol amb unes marques de pintura de color magenta. Ignorem també aquesta drecera i seguim per la pista que gradualment s’orienta vers al S.S.E. i comença a perdre alçada.


1,13 h. Pista secundaria que neix en perpendicular a la nostra dreta i que ignorem.


1,16 h. Nova pista secundaria, aquesta que neix en diagonal descendent a la nostra esquerra i que també obviem per continuar baixant per la pista principal en direcció S.S.E. No hi ha pèrdua possible.


1,23 h. Mas el Vilar. Anem a parar a una pista transversal. Seguim vers a la nostra dreta en direcció sud baixant al costat del llit normalment sec de la Riera de Vallserena. Al poc comença l’asfalt i ja entrem a l’urbanització de Vallserena.


1,43 h. Passem per davant de la pista d’accés a Cal Gol Vell, mas que resta a la nostra dreta. Continuem per carrer de l’urbanització en direcció sud.


1,45 h. Passem per davant de la pista d’accés a Cal Gol Nou, mas que resta a la nostra dreta. Continuem per carrer de l’urbanització en direcció sud.


1,46 h. Bifurcació de vials. Aquesta es l’entrada principal de l’urbanització. Ignorem el carrer ascendent de la nostra esquerra i seguim per vial d’accés principal direcció sud, just al costat de la riera que acostuma a estar eixuta.


1,49 h. Passem per davant de la pista d’accés al mas de Can Tona, mas que resta a la nostra dreta. Continuem per carrer de l’urbanització en direcció sud.


1,55 h. Bifurcació. Neix un ample vial pavimentat a la nostra dreta que seguirem en sentit ascendent vers a l’oest. Hi ha un lateral del vial reservat pels vianants i ciclistes.


2,03 h. Torrent de l’Abellar (que acostuma a estar sec) a l’alçada d’aquest sot o vall secundària deixem el vial asfaltat i prenem una pista de terra horitzontal a la nostra dreta que orienta les nostres passes vers al nord.


2,06 h. Coincidim amb un nou vial asfaltat. Estem a l’urbanització la Derrocada on coincidim amb l’itinerari de la “ruta circular”. Seguim vers a la nostra esquerra en sentit ascendent per pujar pel “carrer Sant Bernat”, el qual seguirem sempre per sortir de l’urbanització en direcció oest – N.O. – oest, tot passant per davant d’un gran mas que es un restaurant.


2,15 h. Havent sortit de l’urbanització resseguint el carrer de “Sant Bernat” anem a parar a la carretera d’accés a Sant Pere, ja dins del nucli urbà, que rep el nom de Passeig Lluis Companys. Seguim aquest vial urbà vers a la dreta i resseguint-lo ens durà de nou al proper punt de partida.


2,20 h. Ja hi som a la Plaça del Dret a Decidir, just davant de l’església de Sant Pere de Vilamajor, donant per finalitzada la ruta de la Vallserena.Recomanacions:


 • Abans de fer la ruta, dirigiu-vos al Punt d'Informació de la Mongia on us orientaran de la ruta.
 • L'excursió no té cap dificultat tot i que no la recomanem després d'haver plogut.
 • Recomanem fer-la a peu, en bicicleta o amb cavall.
 • No deixeu cap deixalla i respecteu l'entorn.
 • Porteu una cantimplora d'aigua ja que no trobareu cap font durant el recorregut.
 • Podeu provar de  fer també la ruta en sentit invers i veureu com és una ruta diferent.

 • Ruta de la Vallserena

  Ruta de la Vallserena

 • Camí de Sant Elies a l'alçada de can Vidal

  Camí de Sant Elies a l'alçada de can Vidal

Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA
Escut Ajuntament de Valldoreix

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
Nou, 26
08458 Sant Pere de Vilamajor
Telèfon 938 450 008
ajuntament@vilamajor.cat
NIF P0823400G

Comparteix:

 • Twitter
 • Facebook

Segueix-nos:

 • RSS
 • Facebook