Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
 • MIDA DEL TEXT        

17:31  |  22/11/2017

Data i hora oficial

El temps

Centre d'Informació La Mongia

On es troba?


Situació. Està situat a la Mongia de Vilamajor, al centre històric del poble. Al carrer de l'Església, núm. 3, davant mateix del campanar.


Quan està obert?


Horari. Està obert tots els dissabtes, diumenges i festius de 10h a 14h. Per fer visites de grups o escolars es poden concertar visites al telèfon 938610418 o enviar un correu a mongia@vilamajor.cat


 

 

Si el visites, què hi trobaràs?


L'edifici. Podràs veure l'edifici renovat de la mongia, que combina una arquitectura àmplia, funcional i lluminosa amb part de l'edifici antic, ja que part de la muralla del castell de Vilamajor es conserva visible. La nova mongia s'ha construït al solar que albergava la vella escola infantil a la planta pis i la presó a la planta baixa, i que havia estat, molt abans, l'antic habitatge del monjo. També et rebrà un personatge molt estimat: en nan “Quico del Montseny” de la colla gegantera.


Punt d'informació del Montseny i de Vilamajor. Hi trobaràs informació sobre el Parc Natural del Montseny (itineraris, visites guiades, punts d'interès, fauna i flora, agenda cultural del parc...), però també sobre Vilamajor i el seu entorn. Tant si vens de visita al poble com si hi vius tot l'any, el punt d'informació La Mongia t'ofereix recomanacions de visites a indrets meravellosos (fonts, rieres, rutes...), l'agenda dels aplecs i festes, informació sobre altres equipaments del massís... Segur que hi ha algun racó que encara no has visitat!


Publicacions i mapes. Hi podràs adquirir publicacions del Montseny, mapes, pòsters de fauna i flora, guies, i també publicacions locals de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor. També hi trobaràs els Quaderns i la revista del Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor.


Punt de venda. A més de productes municipals, com pins o bosses de brossa verda, aviat també hi trobaràs tota mena de productes relacionats amb el nostre territori, com bastons de caminaire, mel del Montseny, punts de llibre, records, samarretes...


Sala d'exposicions. El centre disposa d'un espai per a exposicions de petit format. Et convidem a visitar-les.


Novetat! Visites guiades a l'església parroquial. Podeu dirigir-vos al punt d'informació per sol·licitar una visita guiada a l'interior de l'església. Servei gratuït.


Visites guiades al centre històric. En ocasió de la festa major es va organitzar la primera visita guiada a l'interior del campanar o pels carrers del centre històric. Aviat se'n faran d'altres. Ho trobaràs anunciat anticipadament als llocs habituals i a la pàgina web municipal.


Punt d'informació del Sender del Pi Novell PR-C 139. En aquest espai podeu rebre informació sobre el sender de petit recorregut del Pi Novell (PR-C139).


Dades històriques de l'edifici:

A Sant Pere de Vilamajor hi hagué una comunitat monàstica entre els anys 960 i 1060. Des d'aleshores els rectors de la Parròquia van tenir com a col·laboradors l'ajut de monjos que els ajudaven amb les seves tasques i a fer els tocs de les campanes. El seu habitatge conegut com la Mongia estava situat prop de l'església. Amb la desaparició de la figura del monjo la mongia es convertí en escola a la planta primera i en presó a la planta baixa. L'any 1980, degut al seu mal estat, s'enderrocà. L'any 2010 la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor varen construir l'edifici actual per encabir-hi aquest nou equipament, deixant a la vista la muralla de l'antic castell de Vilamajor.

    


Mira, mira...


(08/01/2014)

 • El Parc Natural del Montseny ocupa un 61% del terme municipal

  (08/01/2014)


Més informació


 • La Mongia - Centre d'Informació de Sant Pere de Vilamajor

  La Mongia - Centre d'Informació de Sant Pere de Vilamajor

 • La Mongia de Vilamajor

  La Mongia de Vilamajor

 • Sala d'atenció al visitant de la Mongia

  Sala d'atenció al visitant de la Mongia

 • Sala d'exposicions de la Mongia

  Sala d'exposicions de la Mongia

 • La Mongia de Vilamajor es troba al centre històric del poble

  La Mongia de Vilamajor es troba al centre històric del poble

 • QR Facebook La Mongia de Vilamajor

  QR Facebook La Mongia de Vilamajor

Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA
Escut Ajuntament de Valldoreix

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
Nou, 26
08458 Sant Pere de Vilamajor
Telèfon 938 450 008
ajuntament@vilamajor.cat
NIF P0823400G

Comparteix:

 • Twitter
 • Facebook

Segueix-nos:

 • RSS
 • Facebook