Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
 • MIDA DEL TEXT        

01:53  |  19/08/2017

Data i hora oficial

El temps

Agermanament dels pobles de Sant Pere de Vilamajor amb Genté

Centra els elements al mapa

 • La Mairie de Genté

  La Mairie de Genté

 • Escut de la vila de Genté (agermanada amb Sant Pere de Vilamajor)

  Escut de la vila de Genté (agermanada amb Sant Pere de Vilamajor)

ADREÇA

Carrer Nou, 26 (Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor)

CP

08458

TELÈFON

93 845 32 67

EMAIL

albertcubells@gmail.com


DESCRIPCIÓ

Objectiu dels Agermanaments

Brindar als ciutadans l’oportunitat d’interactuar i participar en la construcció d’una Europa cada vegada més propera, democràtica i orientada internacionalment, unida i enriquida gràcies a la seva diversitat cultural, i d’aquesta manera, desenvolupar la ciutadania de la Unió Europea; forjar una identitat europea, basada en valors, història i cultura comuns; fomentar el sentiment de pertànyer a la Unió Europea entre els seus ciutadans; millorar la tolerància i la comprensió mútua entre els ciutadans europeus en el respecte i l’apreciació de la diversitat cultural i lingüística, al mateix temps que s’afavoreix el diàleg intercultural.


 Antecedents i funcionament

En els anys 90 van començar les trobades entre els ciutadans de Sant Pere de Vilamajor i Genté, establint-se l’any 1994 l’agermanament oficial entre ambdues poblacions. Els intercanvis es realitzen un cop l’any (s’aprofiten les dates de la Segona Pasqua o Pasqua de Pentecostès), de forma alternativa: un any es desplacen els components de l’associació de Genté a Sant Pere i l’any següent els participants de Sant Pere de Vilamajor a Genté.  

El viatge el fem en autobús, sortint de Sant Pere el divendres de matinada i el dilluns al matí, després d’esmorzar, emprendrem el camí de tornada.


En què consisteixen els actes d’agermanament?

En diverses visites culturals i actes organitzats per l’associació amfitriona, en la convivència particular amb la família d’acollida i en un coneixement més generalitzat entre la resta de participants amb motiu dels actes comuns.


Com es finança i quins costos té l’intercanvi?

Les activitats es financen amb subvencions de la UE i municipals, de tal manera que amb aquest fons ens fem càrrec de les despeses de desplaçament a França (lloguer d’autobús), quan viatgem a França, i quan l’acollida es realitza a Sant Pere, el fons serveix per cobrir totes les despeses de visites culturals i manutenció en els actes comuns de les famílies franceses.

A nivell personal corren a càrrec de la família d’acollida, quan els francesos venen a Sant Pere, les despeses d’actes denominats “en família”, així com les despeses de les visites culturals, dinars i sopars en què participen els assistents de cada família catalana.

En canvi, quan nosaltres ens desplacem a Genté, l’associació de Genté es fa càrrec de totes les nostres despeses generals, i la única cosa que hem de cobrir a títol personal són l’esmorzar i dinars dels dies de viatge (anada i tornada).


Quantes persones participen?

Sense ser un nombre definitiu, cada associació aporta unes 40 persones i està oberta a totes les famílies que vulguin participar. Les famílies interessades poden contactar amb l’Ajuntament.
També et pot interessar...


Data de modificació: 25/07/2016 11:55:55

Escut Ajuntament de Valldoreix

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
Nou, 26
08458 Sant Pere de Vilamajor
Telèfon 938 450 008
ajuntament@vilamajor.cat
NIF P0823400G

Comparteix:

 • Twitter
 • Facebook

Segueix-nos:

 • RSS
 • Facebook