Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
 • MIDA DEL TEXT        

17:34  |  22/11/2017

Data i hora oficial

El temps

Sant Pere de Vilamajor: poble lliure de pesticides

 • Xerrada Informativa Agricultura Ecològica

  Xerrada Informativa Agricultura Ecològica

 • Centre Cívic El Pi Novell

  Centre Cívic El Pi Novell

16/05/2017

DESCRIPCIÓ


El passat dissabte dia 13 de maig, es va fer una xerrada a càrrec de Jordi Puig, que portava per títol: efectes dels pesticides sobre la salut i verdures d’alt valor nutricional. L’objectiu de la xerrada era conscienciar i donar informació als ciutadans del poble sobre els potencials efectes nocius de determinats pesticides sobre la salut i com es pot realitzar una agricultura i una gestió de les zones verdes que n’eviti el seu ús.


Aquesta xerrada està destinada a reforçar la política que ha emprès l’ajuntament en relació a la no aplicació de pesticides ni herbicides al terme municipal de Sant Pere de Vilamajor. 


SANT PERE DE VILAMAJOR LLIURE DE PESTICIDES:


El setembre de 2016, el Ple de l'Ajuntament va declarar el municipi de Sant Pere de Vilamajor lliure de pesticides. L’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor considera que cal un control a llarg termini de les plagues no desitjades, principalment en boscos, marges de camins i jardins públics.  No obstant això, reconeix que l'ús de pesticides implica riscos potencials per a la salut ambiental i la humana, encara que es segueixin la normativa reglamentària en la seva aplicació.


L’Ajuntament creu que cal reduir al mínim possible l’ús de pesticides dins el municipi i ha decidit ser el primer en donar el pas, posar en pràctica mètodes alternatius de lluita i evitar en el possible l’ús de pesticides en el terme municipal.


El propòsit de l’Ajuntament és eliminar l’ús de pesticides mentre sigui possible. En casos especials en els quals se’ns requereixi inevitablement el seu l'ús, ens limitarem a emprar les alternatives menys tòxiques.


Quan parlem de pesticides ens referim a més de 1000 ingredients actius diferents, ingredients que han estat dissenyats per a ser tòxics per a diferents tipus d’organismes animals, vegetals o fúngics. Molts d’ells són residuals, i la gran majoria són actius sobre l’home degut a que van dirigits a organismes amb sistemes biològics similars als dels humans.


També et pot interessar...


Data de modificació: 29/05/2017 16:42:49

Escut Ajuntament de Valldoreix

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
Nou, 26
08458 Sant Pere de Vilamajor
Telèfon 938 450 008
ajuntament@vilamajor.cat
NIF P0823400G

Comparteix:

 • Twitter
 • Facebook

Segueix-nos:

 • RSS
 • Facebook