Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
 • MIDA DEL TEXT        

22:33  |  18/11/2017

Data i hora oficial

El temps

Vilamagore Medieval

TOTA LA INFORMACIÓ DE LA FESTA LA TROBARÀS A: www.vilamagoremedieval.cat

 

ÚLTIMA HORA: Avís de les afectacions viàries durant la Festa Medieval del Vilamagore dels dies 4 i 5 de novembre de 2017 [enllaç]

  

Una Festa renovada

 

El Vilamagore Medieval se celebrarà enguany el 4 i 5 de novembre de 2017.

 

Amb l’ampliació horària dels espectacles, tot el dia i durant tot el cap de setmana, s’enceta aquesta nova etapa que porta força novetats. S’amplia el perímetre de la Festa cap a espais mai utilitzats fins ara i que són emblemàtics de Sant Pere de Vilamajor. Durant el Vilamagore Medieval hi haurà una dinamització contínua i renovada, amb cercaviles musicals i de percussió, campaments medievals, arquers, danses amb música en directe, guerrers, personatges itinerants, batalles, un trobador, justes de cavallers, recuperem l’incendi del castell i, fins i tot, altres novetats com un cau de bruixes i un «riu» de foc!

 

   Totes aquests actuacions guanyen un indiscutible protagonisme i, alhora, giren entorn de l’adaptació teatral de la novel·la històrica Confidències d’una reina, de Teresa Sagrera. Adaptació feta per en Jaume Baucis i la mateixa autora.  També com a novetat, les escenes d’aquest espectacle central dirigit per Jaume Baucis, guanyen més espais de representació i es reparteixen al llarg del dia -quedant més espaiades-, fent que el dissabte s’acabi a la meitat de l’espectacle i diumenge es continuï de la meitat fins al final. Un final espectacular!

 

     Passeu i endinseu-vos a la Vila Magore del segle XII quan en el nostre poble hi havia un palau comtal que era l’enveja de les viles veïnes, una parada obligada entre Barcelona i Girona, en el camí cap a França, que comptava amb un mercat per abastir les seves necessitats bàsiques. Entre el juny de 1156 i l’abril de 1157, més de cent persones de diferent condició social hi van fer estada: ambaixadors, mercaders, pelegrins, sarraïns, jueus, cavallers... i els més destacats, el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV i la seva esposa la reina Peronella. I molt probablement hi va néixer el seu fill, Alfons II, rei d’Aragó, ja que sabem que la seva dida Loreto era del nostre poble.

 

     Veniu a visitar-nos el 4 i 5 de novembre i us veureu transportats en el temps, amb una zona ampliada de parades d’artesans, tastant el vi piment (vi medieval català) i, sobretot, pel nostre secret, la nostra força, els quasi tres-cents voluntaris que faran possible aquest viatge impossible en el temps.

 

Isaac Morera

Director artístic de

Vilamagore Medieval

 

 

Encetem aquesta edició del Vilamagore amb una nova direcció artística de la festa medieval, amb Isaac Morera www.isaacmorera.com. L’Isaac Morera ha elaborat un projecte per tal d’impulsar el Vilamagore Medieval i, alhora, procurant ser fidel a la seva essència.


Un dels fets més remarcables de l’edició d’enguany és el canvi de dates, que passen de l’estiu a la tardor. S’eviten així les calorades que condicionaven el seu horari. Sumat a aquest fet i desvinculant-lo de la Festa Major, ha possibilitat un festival de cap de setmana sencer (matí, tarda, vespre... i nit).


Tant dissabte com diumenge i sense repetir res, no us podeu perdre les 4 accions més espectaculars de la nostra festa, al principi del matí i al vespre: renovades batalles (amb nombrosos arquers, guerrers i cavallers), l’incendi del castell, el torneig de cavallers i, fins i tot, un riu de foc !!!!


ESPECTACLES ITINERANTS

El projecte té també ,com a eix principal, la potenciació de les teatralitzacions itinerants a càrrec dels voluntaris participants. Durant tot el cap de setmana, sense interrupció, hi haurà animacions itinerants de teatre de carrer, amb vilatans, esclaus, pidolaires, botxins, un joglar, batusses entre soldats, dames i cavallers, aiguaderes, un grup de xafarders, un home i una dona amb cinturó de castedat, engalipadors, personatges tocats de l’ala, etc.  


Enguany tindrem com a novetat un CAU DE BRUIXES, en un carreró estret i fosc, on unes bruixes molt especials us endevinaran i també riureu moltíssim amb les seves irreverències. També tindrem UN BORDELL amb unes meuques que, amb la seva interacció amb el públic, faran divertir d’allò més els visitants... No us ho perdeu!


La música també hi serà molt present. En directe amb el grup de música L’Os Pedrer, el grup de Timbals i la Coral amb un repertori medieval. També tindrem actuacions de màgia, teatre i música pel mercat medieval i a la Taverna, per tal d’amenitzar l’hora de dinar i sopar. Finalment també gaudireu d’un fil de música medieval engrescadora a la nostra taverna durant tot el dia.


CONFIDÈNCIES D’UNA REINA

Potenciem el dinamisme de la festa i, juntament amb els espectacles itinerants, fem que tot el recinte medieval tingui la força necessària per atraure la vostra atenció. L’espectacle Confidències d’una reina continua essent la columna vertebral del Vilamagore medieval, que es realitzarà al llarg del cap de setmana, de manera que dissabte començarà i arribarà a la meitat i diumenge, de la meitat fins al final. Si veniu dissabte, no podreu estar-vos de tornar el diumenge per saber com acaba aquesta gran història !


El nostre Trobador i l’Os Pedrer us recordaran què ha passat fins ara, abans de cada escena, i us introduiran a la següent. No perdreu el fil !  L’espectacle és l’adaptació teatral de la novel·la de Teresa Sagrera Confidències d’una reina. Finalista del premi Nèstor Luján de novel·la històrica i editat per Columna edicions.


VOLUNTARIS PARTICIPANTS

Hi participen quasi 300 voluntaris de tot el poble.  Tant components d’entitats com també ciutadans particulars. Tots ells participant activament en els diferents àmbits de la festa com logística, vestuari, coral, combat, danses, timbals, torneig i teatre. També comptarem amb la participació d’entitats teatrals, de combat, de tir a l’arc, de cultura popular i de recreació històrica provinents de Castelló d’Empúries, Llinars del Vallès, St. Celoni i St. Antoni de Vilamajor, entre d’altres.


MERCAT MEDIEVAL, CAMPAMENTS i TALLERS

Obrim nous espais i ampliem el perímetre de la festa medieval, fins arribar a més de 80 parades de productes medievals i d’artesans. També hi trobareu diversió per la canalla amb atraccions medievals.


Tindrem 3 campaments medievals: un de recreació històrica, un d’arquers amb les seves demostracions d’habilitat i un de combatents i guerrers medievals. Durant la festa medieval hi haurà tallers pels més menuts, però també pels grans: maquillatge, titelles medievals, tir a l’arc i combat amb espases de fusta. Els vespres estaran il·luminats essencialment amb foc de torxes, tal com era a l’època medieval...


LA TAVERNA

A la taverna de la nostra festa medieval podreu dinar i sopar, tastant productes com el porc a l’ast (que des de bon matí el veureu girant sobre el foc) i també el Piment: El Piment és un dels vins dolços i aromatitzats més típics de la cuina medieval catalana. Es tracta de vi blanc macerat amb mel i espècies que als Països Catalans va gaudir de molt prestigi com a mínim des del segle XII fins el segle XVII. Sembla que a l'Edat Mitjana era molt apreciat per a sucar-hi neules. Es beu molt fred, a l'estiu, com aperitiu.


Una versió calenta i feta amb vi negre es podia prendre a l'hivern. L’Hidromel Piment que sumarem enguany a la nostra taverna, és una adaptació de les receptes especiades dels vins típics medievals. Els seus principals ingredients són la canyella, el gingebre i el clau. En aquest cas, amb una base d’hidromel. El Piment apareix a diferents textos medievals catalans i occitans, inclosos alguns de trobadorescos. Francesc Eiximenis el descriu al Com usar bé de beure e menjar (1384). La recepta del piment apareix també, entre d’altres, al tractat de cuina medieval Llibre de Sent Soví (1324).


A la nostra taverna podreu tastar diferents productes d’època medieval. Finalment gaudirem d’una petita taverna de begudes en un punt més llunyà per evitar així desplaçaments innecessaris a la taverna central.LA MONGIA

Incorporem La Mongia dins la programació. Durant el cap de setmana podreu veure l’exposició local històrica de l’època medieval: Com era St. Pere de Vilamajor fa 1000 anys? Com era el seu castell i fins on arribaven les seves muralles? També una petita retrospectiva sobre el Vilamagore medieval i l’exposició «Teatre del cos» (dansa i teatre a l’època medieval).VIU EL VILAMAGORE MEDIEVAL AMB ELS 5 SENTITS

Enguany el visitant s’endinsarà a l’època medieval amb els 5 sentits: vista i oïda, amb els diferents espectacles teatrals, musicals, de foc, danses i combats. Tacte, resseguint amb els dits les textures dels espais històrics on es desenvolupa la festa. Olor i gust, per les essències vingudes de terres llunyanes i pels menjars i vi medieval que servirem a la nostra taverna.


És per tot plegat que us convidem a que gaudiu d’aquest Vilamagore Medieval que, enguany, hem preparat amb molta il.lusió per als nostres visitants però, sobretot, perquè tot un poble se’n senti orgullós.


 

 

 

 

 

TALLERS OBERTS:

 

 

Taller coreogràfic de Combat Medieval


per ensenyar, en 6 sessions, la coreografia que realitzaran els alumnes assistents durant el VILAMAGORE MEDIEVAL de St. Pere de Vilamajor.


Requisits: A partir de 16 anys (entre 16 i 18 anys obligatori la presència/participació de pare/mare/tutor). No patir cap lesió que impedeixi aquesta activitat (malalties respiratòries, cardiovasculars o lesions severes d’articulacions o musculars). Haver realitzat prèviament cursos d’esgrima amb l’Isaac Morera, o bé, en el seu defecte, estar disposat/da a realitzar una formació breu i bàsica amb els components d’AcersTrempats, prèvia a l’inici del Taller. Assistència tots els dies del Taller (es permet màxim una absència) i participació durant el Vilamagore Medieval (4 i 5 de Novembre del 2017).

PREU: Gratuït. Data límit d’inscripció 29 de Juny.


DATES, HORARI i LLOC: 8, 9, 15, 16, 29 i 30 de Juliol. De 10h a 12h. El Taller coreogràfic es durà a terme a l’espai La Fàbrica de St. Pere de Vilamajor (mapa).


PROFESSOR: Isaac Morera (Actor i coreògraf d’esgrima teatral) – www.isaacmorera.com/esgrima-teatral/cursos/


INSCRIPCIONS: Directament a l’e-mail de l’associació AcersTrempatsespases.vilamagore@gmail.com . En l’e-mail, detallar el següent:

-Nom i cognoms.

– Telèfon mòbil amb vinculat a whatsapp.

– Adreça de correu electrònic.

– Data de naixement.

– Lateralitat (esquerrà/na o dretà/na)

– Confirmació de compromís (assistència a les dates del taller i compromís de participació durant el Vilamagore Medieval).

– Aclarir el requisit previ a la participació al taller (haver estat exalumne d’Esgrima d’Isaac Morera, o bé, requerir formació bàsica abans del taller amb AcersTrempats, per tant concertar amb ells dates prèvies a l’inici del Taller, per poder treballar aquestes bases bàsiques i fonamentals).


 

CURS DE TIMBALS VILAMAGORE 2017


 

Places molt limitades. Majors de 15 anys 

Contactar amb coordinadora de timbals: Iolanda Marí / tel. 696 57 78 47

Es prega serietat en l'assistència a les classes. 

 

Calendari de classes:

 

Juny:           Dies: 14, 20 i 27

 

Juliol:          Dies: 4,11,18 i 25

 

Agost:         Dia: 1

 

Setembre:  Dies: 12,19 i 26

 

Octubre:     Dies: 3,10,17,24 i 31

 

Per als alumnes nous, per posar-se al corrent amb els altres amb mes experiència, es faran unes classes a diferents hores que ja es concretaran posteriorment amb el professor. 

 CURS DE DANÇA amb Marta AlvarezObrim inscripcions pel curs de Dança Medieval que començarà el mes de setembre per participar al Vilamagore 2017. 

Ja informarem mes endavant del calendari de dies i horaris.


Ja us hi podeu apuntar..!!Documents

Més informació


 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore 2016

  Vilamagore 2016

 • Vilamagore 2016

  Vilamagore 2016

 • Vilamagore 2016

  Vilamagore 2016

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore Medieval

  Vilamagore Medieval

 • Vilamagore 2016

 • Vilamagore Medieval

Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA
Escut Ajuntament de Valldoreix

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
Nou, 26
08458 Sant Pere de Vilamajor
Telèfon 938 450 008
ajuntament@vilamajor.cat
NIF P0823400G

Comparteix:

 • Twitter
 • Facebook

Segueix-nos:

 • RSS
 • Facebook