Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
 • MIDA DEL TEXT        

22:17  |  18/11/2017

Data i hora oficial

El temps

Vilabots

"Som la Irene, la Joana, l’Arnau, el Jan, l’Anna, la Marta i la Clàudia, un grup d’amics i familiars de Sant Pere de Vilamajor. Un poble meravellós del Vallès Oriental, a peu del Montseny. Ens agrada on vivim, l’entorn natural i cultural que ens hi envolta."


Aquesta és la tarja de presentació de VILABOTS, un grup d’estudiants de les escoles de Sant Pere que han volgut integrar dins del seu projecte per competir a la Lego League, una solució al gran desenvolupament que s’ha produït en els últims anys del mosquit tigre i d’altres de la seva espècie. L’aspecte principal d’aquesta competició és incorporar en el dia a dia dels estudiants la robòtica mitjançant les seves construccions i competicions durant el curs escolar o amb extraescolars.


L’altra part però no menys important és l’apartat del projecte científic que han de desenvolupat i creat per donar un altra valor per entrar-hi en aquesta competició i aquí és a on s’han lluït la Irene, l’Arnau, en Jan, l’Anna, la Marta, la Joana i la Clàudia, ja que han fet un estudi exhaustiu del habitat dels ratpenats que habiten arreu del món, a Catalunya i en concret al Montseny que compta amb 16 espècies diferents i una d’elles en perill d’extinció, es tracta del ratpenat (De Ferradura Petita) han estat el seu objectiu d’investigació per obrir aquest nou àmbit de treball juntament amb l’Ajuntament de Sant Pere, que oferirà la seva col.laboració per penjar caixes nius i llocs a on posar-les per aquests Ratpenats en els espais verds del municipi. Amb aquesta actuació és vol donar valor a la feina desenvolupada per estudiants de Sant Pere i un cop més preservar el medi que ens envolta, el qual és tant vulnerable sinó tenim cura de les coses petites, com son aquesta espècie, que és única en el món i només podrà sobreviure als hiverns si els hi donem i preservem un espai per a la seva hibernació, ja que és tracta d’un animal que realitza trajectes de vol curts i no migra per passar aquesta estació.


Us animem a seguir en aquests set nois i noies i el seu projecte, que està assessorat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i pel Parc Natural del Montseny, nosaltres de ben segur que ho farem!!!

Raquel Salcedo

Regidora d' Educació i Comunicació


---


18/02/2017: L'equip Vilabots de Sant Pere de Vilamajor guanya la cinquena edició de la FIRST Lego League de la Universitat de Vic


La il.lusió, l' esforç i el seny de la canalla i el recolzament dels seus pares porta Sant Pere de Vilamajor al primer lloc de la FLL 2017 a La Universitat de Vic. Han estat molts mesos de treball, de compartir moments especials, d'aprendre nous reptes i de descobrir el món dels ratpenats. Uns animalons tan poc valorats socialment i que poden resultar tan valuosos per la nostra societat en un àmbit que ens resulta molt proper: com és la reducció de la població dels mosquits que en els últims anys s'ha  incrementat amb noves espècies com els mosquits tigre. La idea del projecte passa per millorar la imatge dels ratpenats, crear caixes niu per ajudar a augmentar la població dels ratpenats per poder disminuir la població dels mosquits, i ajudar en una espècie de ratpenat en perill d'extinció com és el ratpenat de ferradura petita.


La competició ha estat molt intensa amb 32 equips de Catalunya i Andorra. Un gran treball en el camp de la robòtica, una presentació del projecte dels ratpenats teatralitzada, una sorprenent posada en escena per exposar els valors de l'equip i una exposició sobre el disseny i la programació del robot que ha impressionat a professors de la facultat d'enginyeria de la UVIC ha acabat portant l'equip de Sant Pere a guanyar aquest primer premi.


Col.locació Nius Ratpenats

L'equip de joves que conforma el grup VILABOTS dilluns al matí aprofitant el fet de tenir festa a les escoles, va decidir seguir amb la seva tasca en el desenvolupament del seu projecte d'estudi i protecció dels ratpenats, per això van acompanyar a la Nadia de la brigada de Sant Pere per penjar les Caixes Niu seguint el model del Museu de Granollers per donar cabuda al desenvolupament dels ratpenats comuns. Pel que fa als de Ferradura petita, que son els que es troben en perill d’extinció es realitzarà un treball conjunt amb el Parc del Montseny, ja que aquests animalons necessiten un altre tipus d'espai per hivernar, sostres de masies, més foscor i menys soroll.

Tots amb l’estudi del Medi i donant suport als treballs ben fets i amb bones iniciatives ambientals farem del nostre municipi, un poble amb visió de conservació que és la millor herència per a les noves generacions.

Raquel Salcedo

Regidora de Comunicació i Educació
VILABOTS A LOGRONYO


El passat 18 de març s’ha tancat la final de l’edició FIRST LEAGUE ESPANYA amb una convocatòria a Logronyo amb la participació de 12.000 joves organitzats en 1.600 equips que han competit en 32 tornejos classificatoris celebrats en 24 ciutats de tot l’estat espanyol i han col·laborat més de 2.500 voluntaris pel seu desenvolupament.

Un cop més l’equip de Sant Pere de Vilamajor els VILABOTS han guanyat aquest campionat i s’han classificat per anar a Califòrnia EE.UU amb el Premi LEGO Education ROBOTIX com a  joves promeses, tot un honor per a tot el nostre poble per comptar amb uns joves que segueixen fent la seva feina per salvaguardar els ratpenats i també desenvolupant les seves aptituds en robòtica i competició, lligades amb l’educació i les bones pràctiques.

Un cop més FELICITATS!!! 


-----15/05/2017

Els Vilabots volen cap a Califòrina a representar Vilamajor i Europa a la final de San Diego a la lliga de robòtica i valors Legoland


El passat 13 de maig es va celebrar la presentació al centre cívic "El Pi Novell" dels "Vilabots", un equip d'amics de Sant Pere de Vilamajor d'11 a 15 anys, que han anat guanyant les successives eliminatòries en la lliga Legoland fins aconseguir el premi "Joves promeses" i ja és l'únic equip europeu que estarà representat en la competició que se celebrarà a Califònia amb equips de tot el món.


En la sessió vàrem poder conèixer els seus integrants, el projecte que han realitzat amb els ratpenats i les proves amb robots que realitzen en aquestes lligues.


Encara sou a temps d'ajudar-los: enllaçVilabots


 • Vilabots a la Rioja

   Vilabots a la Rioja

 • Vilabots, 1rs classificats a la First Lego Leage Vic

   Vilabots, 1rs classificats a la First Lego Leage Vic

 • Vilabots, 1rs classificats a la First Lego Leage Vic

   Vilabots, 1rs classificats a la First Lego Leage Vic

 • Caixes Niu pels Ratpenats

   Caixes Niu pels Ratpenats

Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA
Escut Ajuntament de Valldoreix

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
Nou, 26
08458 Sant Pere de Vilamajor
Telèfon 938 450 008
ajuntament@vilamajor.cat
NIF P0823400G

Comparteix:

 • Twitter
 • Facebook

Segueix-nos:

 • RSS
 • Facebook